equi-nox

ziua egala cu noaptea,moment spectaculos dupa care soarele va rasari mai devreme si se va duce la somn mai tarziu.nopti mai scurte dar mai compacte,zile mai lungi si mai calde.ceaiuri si cafele infinite.haine subtiri si esarfe vaporoase purtate pe trup in loc de paltoanele groase de iarna.flori prin copaci si pe dealuri,iarba verde.gadilaturile de sub talpa.
primavara a venit in calendare de cateva saptamani,dar oficial abia azi a inceput.echinoxul a fost primul semn adevarat si-a durat cateva zeci de secunde,momente de-o maretia cosmica formidabila.
si parca,odata cu intregul proces de egalare a noptii cu ziua,se mai schimba ceva in univers.in cel personal,in cel extrapersonal,in cel micro si cel macro.in toate categoriile de univers,se schimba ceva.pauza in care circuitele electrice albastre au fost inghetate,a disparut.fluxul si viteza au revenit la normal.
regenararea,neinvierea,sarbatorile de primavara,lacul cu apa cristalina,binele suprem al linistii,al pacii,al vietii intr-o ambianta desprinsa dintr-o poveste antichita,cu multi zei.
astept cu interes sa ajung acasa in weekend.dac vremea se mentine asa,imi voi bea cafeaua pe balconul meu drag muzica draga sufletului meu,cu caldura diminetilor linistete,cu vuietul trenului din gara.

p.s -echinoctiul vine si cu vizite neasteptate ce transforma noaptea intr-un loc utopic.