30 aprilie.visuri si perne de puf.

te-ai trezit noaptea,pe la 2 jumate.vroiai o tigara si nu stiai de ce.in geanta,pachetele erau goale,dar ai gasit dupa o boxa un pachet care mai avea vreo 3 tigari.era de la pasti acolo.
si apoi ai fumat o tigara,si n-ai stiut de ce ti-ai dorit atat de mult sa fumezi.pur si simplu te-ai trezit asa.cu o sticla de vin pe terminate "stii...tatal tau m-a cucerit la un pahar de vin.cotnari era..."
ti-ai amintit si tu,cum,te-a cucerit el la un pahar de vin.cotnari era.si putina politica.
de fapt...te cucerise dinainte de vin si de politica,cand l-ai cunoscut in multime.si acum zambesti cand iti amintesti cum ti-a intins mana,suav si emotiv,retras,parca sa nu fie refuzat.si tu in toata tristetea ta ai zambit si i-ai dat peste mana,sarind pe el si strangandu-l in brate.a fost o seara frumoasa.in urmaoarea seara erati intr-un parc si vorbeati despre stele.atunci ti-ai dat seama ca daca e ceva important in toata lumea,atunci el are sa fie acel important.
si ai pus capul din nou pe perne,strangand in brate aerul dintre tine si plapuma.si din nou te-ai trezit.insomnia e insomnie,nu esti niciodata nici treaz nici adormit.
soarele ar fi trebuit sa fie pe cer,e dimineata.si e totusi luna,aproape plina(ai calculat tu ca abia de ziua ta are sa fie luna plina) si cerul e mai negru ca lampa cu motiv egiptean,ce sta prafuita pe unul din rafturile micii tale biblioteci.ai mai aprins o tigara pe care nu-ti aduci aminte cum a ajuns in mana ta stanga.te-ai intors spre camera si ai observat ca pasesti pe unul din bulevardele orasului.faci autostopul,dar masinile par a nu avea soferi.merg singure.
cerul s-a facut albastru si ai intrat din nou in camera ta.zepeline mari si rosii se misca lenese pe cer,pana cand se izbesc deolalta.ai suras ca un copil rau.te-ai bucurat si te-ai intors spre el,care a aparut nu stii,de unde langa tine.si apoi ati intrat intr-o padure.da...camera ta e o padure.de cand?l-ai luat de mana(ceea ce e ciudat,pentru ca asta nu se intampla niciodata) si ati pornit spre ceva,dar nu stii ce.
ai inchis ochii si te-ai trezit din nou pe perna moale,dintr-un puf ciudat.
camera ta nu e o padure si cerul e inca negru si nu sunt urme de zepeline pe el.si esti singgura,el fiinda la multi km distanta de tine.
te-ai tot gandit zilele astea daca o sa-si aminteasca de tine pe,1 mai.
daca ar fi dupa tine ai dormi toata ziua,ca sa nu te simti iar ciudat.
ca sa nu fie ca si anul trecut,o singuratate apasatoare.sa nu fie familia ta pe cap si tu sa schitezi din datorie,acel zambet.

mad about you...