august and everything after.

I catch a brief reflection of what you could and might have been
It's your right and your ability
To become…my perfect enemy…
keepyyouworm
de-afara vine miros de iarna.octombrie e pe sfarsite,toamna e undeva la mijlocul ei si furtuna anuntata s-a dovedit a fi o simpla ploaie de vara.o ploaie de vara asteptata si prea asteptata,dorita si iubita,dar care arde pamantul si-asa fierbinte,cand il loveste in miez de zi.
de undeva,din nimic,s-a nascut si o liniste diferita de cea cu care eram obisnuita.si linistea,si siguranta,si zambetelul,si rusinea cu ai ei obraji rosii, se amesteca,intr-o cana mare,plina de cafea sau de ceai.
cand luna august s-a sfarsit,intreg corpul meu intra intr-o toamna rece si deprimanta,plina de schimbari,plina de modificari genetice,moleculare.intr-o toamna,aparent fara rost,dar plina de semnificatii speciale.
cand august a inceput,sfarsitul a inceput totodata.
era nevoie si de asa ceva.
studiind masinaria pe care omul o reprezinta,adesea mi se intampla sa intalnesc o idee,comuna,unica si geniala.nu omul se schimba,nu caracterul difera,ci situatiile pe care le alege sau in fata carora este pus.frica de comunicare poate degenera inr-un dispret suprem sau intr-o dezamagire amara.cuvinte aruncate-n voia sortii.idei false,preconcepute.semipreparate,la fel de toxice ca si mancarea.
moving on,moving on.
octombrie e frumos.n-am intalnit din copilaria mea o toamna asa frumoasa.cu alei curate,tatuate cu puncte galbene sau rosii,cu soare cald,cu liniste deplina.octombrie are farmecul sau.un fel de august al tomnii.
imi place toamna asta,pentru ca scenariul e diferit,
pentru ca strazile-s mai mari si mai zgomotoase,
pentru ca diminetile,chiar si cele ploioase cand umbrela e uita-acasa,sunt frumoase.
pentru ca e frumos sa te ridici dintr-un pat cald,ca sa te loveasca vantul rece peste chip si sa nu observi,
pentru ca gandurile sunt mult prea vesele.
pentru ca e dragut sa te plimbi,spre casa,spre servici,spre scoala si sa-ti amintesti ca zambetul de pe fata ti-a ramas lipit acolo,din seara ce abia a trecut.

pentru ca e prea mult si prea putin.
pentru ca timpul e singura variabila.singurul lucru totusi neschimbat.timpul are scurgere iregulata.si totusi,timpul sta in loc cand stii sa apesi butonul de pauza.