scurt metraj.


Whenever I'm down
I call on you my friend
A helping hand you lend
In my time of need...

ne-am urcat in masina si ne-am pus pe drum.vremea a tinut cu noi toata ziua si am zambit si-am facut poze pana la apus.
prima oprire a fost dincolo de Mogosa.am gresit drumul si am ajuns la "xentrul de exploatare miniera Suior".am stat toate la o tigara,am ras si am pornit.

hei hei am ajuns si la Mogosa.ne-am plimbat pe malul lacului,am facut poze la ratuste,am fumat,am ras si mancat caramele,am baut apa si suc si am decis sa plecam.


pe drum,aproape de oras m-am rupt cu totul de realitate in urma unui incident banal si bizar "suz!era cu o tipa in dreaptaaaa".

orasul a parut pustiu toata ziua,nu mai spun ca pe la 7 si terasa unde ne-am hotarat sa stam era goala.fiecare am fost pe filmele noastre.filme pe care adina a hotarat sa le numeasca de azi "scurt metraje" pentru ca-s ciudate si doar bucati de vise.
dupa vreo jumatate de ora am hotarat sa mergem la Iojib,tocami in judetul Satu Mare.
ne-a prins ploaia pe drum.ploaie dementiala,cu picuri mari.cand am ajuns,plaja era pustie.
e adevarat ca ne-a batut gandul la un moment dat sa inchieriem o casuta,dar am hotarat sa mancam o portie de cartofi prajiti si sa plecam catre casa.
la iesirea din resturant,am fost martore toate patru la un super apus de soare,reflectat in apa lacului si-n particulele fine de nisip.am facut poze,dar in sinea noastra fiecare vroia sa fie cu altcineva.e adevarat,imi placea cu ele,dar in acele momente de tacere mi-ar fi placut o alta masina parcata ,si un alt om langa mine.
o sa zici ca m-a apuct de curand toata emotia.e mai veche,dar am tinut-o ascunsa ca sa nu cad in plasa ei.acum sunt prinsa si nu mai pot sa ies.e ciudat...


am prins si doua curcubee magice,rupte parca dintr-un vis.ne-am uitat pmulta vreme la ele si ne-am pus o mie de dorinte.
ne-am imprietenit cu un cutu speriat si slab,dar a dracului de rasfatat si pretentios la mancare.adina i-a dat napolitane dar n-a vrut.ne-am urcat in masina.
drumul spre casa a fost oarecum ciudat,din nou pe scurt metraje..
am realizat asta seara toate 4 ca orasul e mai mic decat credeam,am inceput sa ne plimbam pe aceleasi stradute si sa stam in parcari ca sa ascultam muzica.dupa o vreme,epuizate am cedat si hotarat sa plecam acasa,devreme,chiar daca e sambata.
am condus eu pana la adina si pana la mine.
la adina la bloc,un tip vroia sa treaca,dar pe strada nu incape decat o masina.am mers inainte,pana la un anumit bloc.am facut acolo intoarcere.am remurat toata,desi stiam ce fac.o fi fost si zona cu un efect asa mai magic asupra mea.
am ajuns in parcarea aproape de blocul adinei.tremuram toata,de fericire.prima bucata de drum,singura la volan.dupa asa o zi,sigur o sa in minte toata viata clipa aceea.
pana acasa,am mers usor.strazile si bulevardele pustii.
am avut aceleasi emotii ca la egzamen.
am avut cea mai frumoasa zi.
am avut cea mai frumoasa seara.
am cei mai faini oameni langa mine.