spirala din noapte.

-tu vezi spirala aceea?
-probabil,dar,daca ma uit mai bine..da.o vad.
-acum e neagra.

-dar daca iti tii ochii intredeschisi,e rosie.
-stii,suntem cu totii legati de spirale intr-un fel.mintea mea e o spirala imensa.

intorcandu-se spre ea ,isi casca ochii si-si imagina tot ce
vorbeste.tot felul de aberatii pe care ea simtea nevoia sa le impartaseaca cu cineva.cu cineva caruia sa nu i se pare niste prostii,sau niste teorii plauzibile.de mult nu intalnise o asemenea persoana.dornica sa asculte sau sa invete.
era semiintuneric,si probabil ca asta conta foarte mult in povestirea ei.faptul ca nimic nu era foate clar,ca totul era confuz,difuz,fara un contur propriu zis.asa a vazut spirala,ce intra adanc in tavan,paralel cu formele onduite.era trecut de ora 1,.probabil ca si de ora 2.probabil era tarziu,foarte tarziu dar ea inca vorbea. ascultand-o cu atentie,destinul incepu sa i se interesant. atat de interesant incat a inceput sa creada in el,demonstrandu-i legatura puternica ce o are cu universul.i-a povestit si de zei si de simboluri,moment in care,in adancul ei s-a produs o sclipire. o sclipire orgolioasa,cu contur plin de dor.si-a amintit atunci de cunostiintele unui el.unui el drag,ce stie mereu lucruri fascinante despre orice.acum era randul ei sa fascineze.


-crezi in dumnezeu?
-nu..
-dar intr-un alt zeu,precum aveau civilizatiile demult apuse?

-nu,nu pot sa cred intr-o fiinta superioara.
-dar in destin?in destin crezi?
-nu-i stiu bine sensul
-pai destinul e o harta a vietii,vietii fiecarui om.o harta cu o mie de drumuri.si toate drumurile isi au sfarsitul intr-un drum mai mare.drumul spre apus.
-adica moarte?
-nu,nu neaparat.spre 'there's more to life than this'.eu o numesc spre spiritualutate.stii,poti sa-ti atingi spirritualitatea si fara sa mori.poti sa vezi adevarat fata a lucrurilor,adevaratul 'real' ,chiar in timpul vietii.e nevoie doar de putina 'magie' pentru asta.

-si tu ai reusit?

-nu,dar ma pregatesc.drumurile destinul meu toate duc spre asta.chiar si momentul asta e un drum.un drum pe care am intrat din cauza ta.tu m-ai atras in el.si cateodata-mi pare rau ca e asa scurt.
-dar e bine.
-e.dar imi tulburi energiile.cred.dar nu vreau asta.
-mai sunt doua saptamani.

-si nu stii cat de mult se pot schimba energiile mele,in 14 zile.pot deveni negative.cu multi minusi in fata.
-sa nu-ti para rau.niciodata.cum ai zis si tu,drumul asta ti-e menit sa te duca spre unul mai bun.

-sper sa fie asa.

se ridica apoi si aprinse lumina.totul parea disparut sau poate chiar desprins dintr-o alta lume.dintr-o data si vocile erau mai clare.misterul parea distrus,dar ea vedea inca spirala.ii era in palma.se uita pe ceas,vazand ora fixa.era ora 3.trei e un numar magic.
hotari sa plece acasa.

-m-ai fascinat de cand te-am vazut prima oara.iti tineai tigara intr-un mod interesant si priveai in gol.aveai un aer ciudat.si de fiecare data cand te vedeam ,credeam acelasi lucru despre tine.si acum ca te cuconsc mai bine,imi dau seama ca acel ceva e adevarat.nu ma pune sa-ti explic.esti doar diferita.
-in sensul bun?
-in cel mai bun sens posibil.

ea zambi si pleca.pe drum mima cu buzele melodia aceea despre care elul acela fascinant pentru ea,ii spuse mai devreme,in acea zi.
acasa era mai bine,parca.



*photo Master Universe

1 comments:

Sunaina spunea...

ce caca esti. o sa iti spun si de ce :P